ما با اقداماتی که روزانه انجام میدهیم میتوانیم آسیب جبران ناپذیری به باتری آیفون خود وارد کنیم. در این مقاله میخواهیم برخی از کارهای ساده روزمره را معرفی کنیم که با انجام آنها میتوان به افزایش سلامت باتری شما کمک کرد.
در هر آیفون، در میان تعداد زیادی از سیلیکونها، خازنها و نقطههای لحیم کاری کوچک، یک باتری وجود دارد. این باتری یک منبع مصرفی است و در نهایت تمام میشود و برای اینکه عمر باتری قابل قبولی را در گوشی داشته باشیم، نیاز به تعویض باتری خواهد بود.
در حالت ایدهآل، زمان زیادی داریم تا باتری گوشی ما نیاز به تعویض پیدا کند. بخش Battery Health هم سعی میکند با دادن درصدی از صفر تا صد، میزان سلامت باتری را به ما نشان دهد. اما اگر بخواهیم مطمئن شویم که در طولانیترین زمان ممکن از باتری گوشی خود استفاده کردهایم و به قولی درصد باتری هلث را بالا نگه داریم، لازم است بعضی از نکات را در هنگام استفاده از گوشی رعایت کنیم. پس در ادامه با ما باشید تا ببینیم از چه کارهایی باید دوری کنیم که سلامت باتری گوشی ما تا حد ممکن دیرتر کم شود.
دمای بالا، اولین دشمن سلامت باتری
یکی از اقداماتی که می تواند منجر به کاهش سلامت باتری شود گرمای زیاد است. گرما دشمن باتری است. البته سرما هم دوست باتریها نیست و در نتیجه زمان استفاده از باتری را کوتاهتر میکند، اما این فقط موقتی است تا زمانی که باتری شما دوباره گرم شود.
اپل میگوید آیفون شما میتواند با خیال راحت تا دمای ۳۵ درجه سلسیوس کار کند. اما فراتر از آن، ممکن است آسیب جبران ناپذیری به باتری وارد شود.
موارد زیادی وجود دارد که ممکن است باعث شود که شما به طور ناخواسته آیفون خود را بیش از حد گرم کنید. قرار دادن آن وقتی که صفحه نمایش گوشی در زیر نور خورشید قرار میگیرد، شارژ کردن آن در زیر نور خورشید، یا چسباندن آن در مقابل دریچه گرمایشی در اتومبیل در حین استفاده از نقشهها، همگی از کارهای متداول آسیب زننده به باتری هستند. آیفون شما دارای سیستم های حفاظتی داخلی است تا در این مواقع به طور موقت آیفون شما را غیرفعال کند تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود، اما بهتر است تا جای ممکن پیشگیری شود به جای آنکه کار به آنجا کشیده شود.
یک مورد دیگر که میتواند به ایجاد گرما و آسیب رسیدن به باتری منجر شود، اجرای وظایف سنگین با گوشی است که گوشی را داغ میکند. برای مثال اگر یک ساعت مداوم در حال اجرای یک بازی سنگین با بالاترین تنظیمات باشید، داغ شدن پردازنده گوشی میتواند دمای کلی گوشی و در نتیجه دمای باتری را هم افزایش دهد.
از صفر شدن باتری دوری کنید
یکی دیگر از اقداماتی که کاربران قربانی آن میشوند، پایین آوردن بیش از حد درصد باتری گوشی خود است. سال ها پیش، این منطقی بود که بعضی اوقات باتری دستگاه را خالی کرده و سپس آن را به طور کامل شارژ کنیم تا به کالیبره کردن حسگر داخلی کمک کند تا درصد نمایش داده شده دقیق باشد. اما این در باتریهای مدرن صدق نمیکند و نه تنها دیگر نیازی به انجام این کار نیست، بلکه انجام آن باعث آسیب رسیدن به باتری نیز میشود. کاهش باتری آیفون به ۰٪ برای باتری شما بسیار مضر است و طول عمر کلی آن را کاهش میدهد.
برای داشتن بهترین سلامت باتری، آیفون خود را به طور منظم در طول روز شارژ کنید تا هرگز باتری به طور کامل تخلیه نشود. بهترین حالت شارژ کردن باتری در طول روز این است که میزان شارژ باتری را بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید. پیشنهاد میکنیم Optimized Battery Charging در تنظیمات بخش Battery Health را هم خاموش نکنید تا خود آیفون بتواند هم الگوی شارژ کردن شما را تشخیص دهد و هم به گونهای از آداپتر شارژ دریافت کند که به باتری کمترین آسیب برسد.
شرایط نگهداری باتری در صورت استفاده نکردن از گوشی
اگر قصد دارید گوشی خود را برای مدت طولانی استفاده نکنید، باتری را با میزان شارژ ۱۰۰٪ رها نکنید. شاید شما قصد نگهداری از یک آیفون را دارید تا یا به عنوان بکآپ از آن استفاده کنید یا آن را در آینده به شخصی بدهید، پس تا حد امکان باید مراقب بود که به باتری آن آسیبی نرسد. بنابراین قبل از نگهداری آیفون، باتری را بین ۵۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنید. سپس به طور دوره ای آن را چک کنید و مطمئن شوید که باتری خالی نشده باشد.
نگهداری گوشی با شارژ کامل نیز برای باتری نیز مضر است. ضمنا وقتی دستگاه را دوباره بخواهید استفاده کنید، ممکن است متوجه شوید که باتری دیگر مانند گذشته شارژ نگه نمیدارد.
در نهایت باید گفت که برای سالم نگه داشتن باتری خود قرار نیست موشک هوا کنید!
ساز و کار باتریها پیچیده است اما برای اینکه بدانیم چطور باتری گوشی خود را سالم نگه داریم نیاز به انجام کارهای پیچیدهای نیست. تا زمانی که از اقدامات اساسی ذکر شده در بالا اجتناب کنید، میتوانید باتری خود را برای مدت طولانیتری سالم نگه دارید.
با رعایت احتیاط در استفاده، در حالت معمول باطری گوشی شما ۱۸ تا ۲۴ ماه طول میکشد تا درصد سلامت آن به زیر ۸۰٪ برسد. البته اگر خارج از ایران و در کشورهایی زندگی میکنید که اپل رسما در آنها حضور دارد، جای نگرانی هم ندارید زیرا وقتی زمان تعویض باتری فرا برسد، این شرکت این کار را به بهترین شکل و با هزینه معقولی انجام خواهد داد. در بازار کشور ما اما تعمیرکنندگان زیادی میتوانند باتری آیفون شما را تعویض کنند اما فراموش نکنید که چیزی به اسم «باتری اورجینال» یا «باتری اصل» وجود ندارد. اپل قطعههای محصولات خودش را به افراد ثالث توزیع نمیکند و برای همین هیچ قطعه اصلی از طرف اپل پیدا نخواهید کرد؛ مگر اینکه آن قطعه از روی آیفون دیگری جدا شده باشد.
با توجه به موارد ذکر شده شما چند مورد از آنها را در طول روز رعایت میکنید؟ آیا به نظر شما رعایت همگی موارد بالا کار سختی است یا انجام آنها در طول روز به راحتی ممکن است؟